Zakaj se moški umaknejo?

Seks in razmerja

Mnogo žensk pozna situacijo. Spoznate moškega in iskrica poskoči. Številke se izmenjajo, začne se flitranje preko sms sporočil in na koncu se zgodi tisti prvi zmenek. Kemija je močna, spoznavata se in vse je super zabavno. Nato se zgodi drugi zmenek in je še bolj razvneto. Tukaj ponavadi začno moški ženske resnično zanimati, je lahko to to? Bi lahko bil ti pravi zame (med sanjarjenjem že izbirajo poročno obleko)? In potem, bum, vse se spremeni.
Moški se začne spreminjati in kar nekako ga začnete manj zanimati, kot prej. Panika! “Kaj se je zgodilo? Sem naredila kaj narobe? Nisem več dovolj lepa zanj? Je spoznal kakšno drugo?”
Vsa ta vprašanja gredo ženskam po glavi, ki doma nepremično strmijo v telefon in čakajo na klic ali sporočilo, ki pa ga kar ni.

Ko ženske moški ne zanima več, naprimer po parih zmenkih, lahko razlog za to nezanimanje točno določi. Mogoče je bil preveč obupan in je hotel karseda hitro skočiti v zvezo z njo, ni imel dovolj velikega intelekta, je bil pretih, preglasen, je preveč gledal druge ženske? Ženske točno vedo, kar jih od moških odvrne.

Za moške ni vedno tako. Moški lahko gre z žensko na par zmenkov in potem nenadno ugotovi, da ga ta ženska enostavno ne zanima. Pa nič ni narobe z njo. Lahko da ji je en teden pisal 20 smsov na dan in na 21 dan ne napiše nobenega več. Prav tako je z videvanjem. Lahko da moški en dan čuti močno željo, da bi se z dekletom videl, naslednji dan pa je nikoli več noče videti.
Takšna stvar je lahko zelo frustrirajoča, tako za moške, še posebej pa za ženske. Najbolj zanimivo pa je, če boste moškega vprašali, zakaj ga ženska kar naenkrat ne zanima več, ne bojo imeli pojma. Tako pač je.
Zakaj se torej to dogaja? Za vsako stvar mora obstajati razlog. In obstaja tudi tukaj, vendar pa je razlog ponavadi tako subtilen, da ga ne moremo določiti.
Na prvih zmenkih je ponavadi vibracija zelo sproščena, ženske ponavadi dojemajo moškega kot zabavo, kot nekega “kul tipčka”, s katerim pač rade preživljajo čas. Po nekaj urah preživetega časa skupaj, pa začnejo ženske fantazirati o prihodnosti s tem moškim in stvari niso več tako sproščene, kot na začetku.
Ko se to zgodi, ženske niso več prisotne tukaj in zdaj, “kar bo pač bo, uživajmo v sedanjosti”, ampak se začnejo njihove misli vrteti v prihodnosti. Takrat nastane problem.

Ženska postane obsedena s to fantazijo o prihodnosti in se začne s to fantazijo preveč ukvarjati. Strah jo je, da bo to izgubila, to kar si je “napletla” v glavi. Takrat udarijo vsi njeni strahovi in nesigurnosti, kar pa vpliv tako na njeno komunikacijo, kot tudi na njeno obnašanje do moškega. Ženska se bolj kot z moškim ukvarja z svojimi mislimi o prihodnosti. Raje, kot da bi se naučila, kdo ta moški je, ga spoznala in ugotovila, ali to kam pelje, se osredotoča na skriti (v njeni glavi) pomen njegovih besed, kretenj in obnašanja.
Moški to začutijo. Začutijo, da so v ženskih očeh objekt, ki bo zadovoljil njene želje in pričakovanja. Ker moški ne funkcionira na tak način, se umakne.

ZAKAJ ŽENSKE TO POČNEMO?

Vse kar katerakoli od žensk želi je to, da bi se počutila dobro glede sebe. Dejstvo pa je, da se večina od nas ne počuti tako. Ženske potrebujejo konstantno potrditev, da ne živijo v strahu. Problem je, ker večina žensk sploh ne ve, da je ta strah prisoten, in da ga moški ne bo popravil, ne glede na to, kolikokrat ji pokaže in pove, da je ona čudovita. Poznate tisti občutek, ko kdaj popijemo požirek vode pa na koncu izpraznimo cel kozarec? Na začetku se torej sploh nismo zavedali, da smo žejni. Isto je s tem strahom, ki je posledica naše nesamozavesti in neprepričanosti samih vase.
Veliko truda je potrebnega, da ugotovimo, da se ne počutimo dobro in da nas je stran. Večina od nas čaka osebo, ki nam bo ta podzavestni strah odvzela, da se bomo lahko končno počutili srečne.
Ko torej ženska spozna moškega, s katerim se počuti prijetno, željeno, postane njena potreba po tem občutku vse večja, dokler se kar ne napaja z energijo tega moškega. Postane neke vrste parazit. Problem je, ker se tega ženska sploh ne zaveda. To spremeni njeno energijo, kar začuti moški. Njegova odsotnost je posledica tega.
Na tej točki se moški počuti, da hočete nekaj od njega. Namesto občutka, da se povezujeta, ima občutek, da mu nekaj jemljete. Ker se moški ne zaveda, da to počne vaš strah, se mu zdite napadalna in prevelike pozornosti željna ženska. Bolj kot se umika, bolj ona rine vanj in na koncu se moški preneha odzivati.
Vsaka oseba prepozna namero drugega človeka, zato imamo intuicijo. Neka namera, ki nam ni blizu, nas takoj odvrne. Tisti glas v nas nam pravi, da se moramo od te osebe umakniti.
Ljubezni ne moremo izsiliti. Če smo v odnosu, ki je nov in svež, ne moremo tega odnosa prehiteti in začeti razmišljati o poroki, ker se nam bo vse podrlo. Ženske, če boste silile v moškega, mu boste postale odveč. Še posebej na začetku v odnosu. Poskusite se osredotočiti na zdaj in na ta trenutek, ko ste z moškim na večerji. Poročna obleka bo počakala, in prepričano smo, da bo vaša teta Fani čez par let še živa. Poleg tega vam svetujemo, da svojega moškega na začetku nikar ne poskušajte spreminjati. Moški so namreč programirani drugače, s forsiranjem nečesa ne boste dosegle nič. Vzemite si čas za spoznavaje in raziskovanje. Verjemite, ne bo vam žal.