msm

Kaj je MSM?

Zdravje

Ste med prebiranjem o lepoti in zdravju na spletu naleteli na izraz MSM, pa ne veste, kaj pomeni? Tokrat vam povemo vse o tem in zakaj postaja čedalje bolj popularen med uporabniki. MSM kot kratica pomeni »metil sulfonil metan«. Gre za prehransko dopolnilo na bazi naravnega žvepla.

Se sliši nevarno, kajne? No, pa ni. Le za starost, ki jo učinkovito odganja. MSM je namreč izdelek, ki pozitivno deluje na tvorbo kolagena v telesu. Gre za najbolj pomembno beljakovino v našem telesu, ki tvori približno 30 % vseh beljakovin v njem. MSM pa pripomore tudi k nastajanju hrustanca in keratina.

Mladost in lepota z roko v roki

Za žveplo je znano, da mu rečejo tudi mineral lepote. Čeprav ga nekako ne povezujemo s tem, pa je več kot očitno v našem telesu zadolžen za procese, ki še kako vplivajo na naš videz in tudi počutje. Govorimo tako o fizičnem kot psihičnem počutju.

Ljudje, ki so zadovoljni sami s seboj, so namreč mnogo bolj samozavestni in se bolje počutijo v svoji koži. Prav ta pa je še kako pomembna v procesu pomlajevanja. Zdrava, lepa in napeta koža je vsekakor temelj mladostniškega videza. Tudi ljudje v zrelih letih, ki imajo lepo kožo, so na videz zelo mladostni.

Žveplo v hrani

Že res, da se določene količine žvepla nahajajo tudi v hrani, a vendarle ne pretirano veliko. Če vam omenimo česen, pa je še posebej vprašanje, ali ste ga pripravljeni zaužiti na ta način. Neprijeten vonj svežega česna je vezan ravno na žveplo.

Nekaj žvepla najdemo tudi v paradižniku, pa mleku in denimo v brokoliju. Omenimo še, da je ta živila najbolje uživati čim manj toplotno obdelana. Tudi v žitih najdemo nekaj žvepla, konec koncev pa sledi povzetek, da nikakor ne dovolj. Prav zato je jemanje MSM v velikem porastu.

Odličen na več področjih

Z uporabo in uživanjem MSM-ja poskrbimo tako za zdravje in videz naše kože, nohtov, pomagamo spodbuditi rast las in priskočimo na pomoč vedno obremenjenim jetrom. Pa še en velik plus za MSM. Zelo blagodejno vpliva na naš imunski sistem in nas tako v obdobju grip in prehladov drži na varni strani.

Po tem prehranskem dopolnilu posegajo osebe, ki imajo različne težave s kožo. Na tapeti so predvsem dermatitis, luskavica, prhljaj, akne in ekcemi. Prav tako se odlično izkaže pri boljšem celjenju ran in uravnavanju pH ravnovesja. Pa še ena zanimiva informacija. Ker blaži vnetja, je zelo uporaben tudi pri različnih kroničnih vnetnih stanjih.

Recite bolečinam v sklepih adijo

Prehranskega dodatka MSM se bodo razveselili tudi mnogi, ki trpijo za različnimi bolečninami v sklepih. Ne glede na to, ali ste športnik ali zgolj aktivna oseba srednjih let in vas mučijo boleči sklepi, verjetno že nekaj časa iščete ustrezno orožje v boju proti bolečini, ki vam krati rekreacijo.

Bolečine v sklepih
MSM pomaga tudi pri bolečinah v sklepih.

Ker je organsko žveplo eden najpomembnejših dejavnikov za obnavljanje hrustanca, je jasno, kaj se zgodi, ko je tega v telesu premalo. Z jemanjem MSM se količina žvepla poveča na ustrezno raven in se na ta način zagotovi pospešeno obnavljanje hrustanca ter manjšanje bolečine zaradi obrabe.

Priskočimo na pomoč telesu

Že res, da je narava do človeka takšna, da mu življenje sprva da, nato pa mu ga iz leta v leto jemlje. A po zaslugi znanosti in različnih raziskav znamo danes proces staranja močno upočasniti in telesu dodati snovi, do katerih samo sicer več ne more.

Če telo po 25. letu ne proizvaja več dovolj velike količine kolagena, mu tega pač dodamo oziroma pomagamo, da ga proizvede več. Enako je z ostalimi procesi v telesu. Ni prav, da se s staranjem sprijaznimo na način, da ne storimo ničesar, da bi bilo to bolj optimalno in zdravo.